Når man har en rigtig flot have, så har man selvfølgeligt lyst til at opholde sig derude så meget som muligt. Hvad hjælper det at ens have er fyldt med smukke og velduftende blomster, hvis man ikke har sikret sig, at man kan sidde og slappe af derude? Det er dog vigtigt, at man ikke bare sætter en af de der grimme og billige hvide plastikstole ud i haven, og tænker at man så har løst problemet. En flot have fortjener nogle flotte møbler, der passer til den. Hvis du virkeligt skal nyde din tid i haven, så er der nødt til at være en rød tråd igennem tingene. Hvis der er noget der skærer i øjnene, så vil du ikke kunne lade være med at føle en vis irritation over det, hver gang du bruger tid i din have. En billig plastikstol vil på sigt irritere dig så meget, at du måske helt mister lysten til at bruge tid i din have.

Men når nu der er så mange forskellige havemøbler at vælge imellem, hvordan sikrer man sig så lige, at man træffer et fornuftigt valg? Det er let nok at konkludere, at en hvid plastikstol kke er det rette valg: men hvad med det helt rigtige valg? Der er meget på spil når man vælger havemøbler, og det kan godt være uoverskueligt at komme i gang med. Det hjælper dog ikke noget at udskyde problemet gang på gang: så ender du bare med slet ikke at have møbler i haven. Hvis du ingen havemøbler har, så får du overhovedet ikke nydt din have.

Der er heldigvis råd at hente. Den letteste måde at vælge de rette havemøbler på, er ved først at beslutte dig for, hvilke materialer du ønsker at have ude i haven. Vi er tilbage ved, at der gerne skal være en rød tråd igennem designet af din have: ved at bruge de samme materialer hele vejen igennem, så skabes der en flot og gennemført balance i haven.

For at vælge de rette materialer, så kan du altså med fordel kigge dig rundt i haven, og se om der allerede findes et tema du kan bygge videre på. Hvis træ er et gennemgående tema i opbygningen af din have, så er det meget muligt, at træmøbler ville passe godt ind!

Møbler kan dog også med fordel bruges til at skabe en kontrast eller introducere et andet materiale ind i din have. Granit er eksempelvis rigtigt flot at se på, og kan virkeligt give din have et ekstra pift. Hvis du introducerer et nyt materiale, så kan det dog være en god idé, at tilføje et par elementer ud over møblerne, der også er lavet i granit. Det kan være et fuglebad eller noget granit-lignende grus.