Alle folk er forskellige, og det betyder, at vi selvfølgeligt også arbejder os hen imod forskellige mål. Der er dog ofte en form for overlap imellem hvad vi værdsætter, og hvad mennesker omkring os sætter pris på. Når vi snakker træning, for eksempel, så er det en meget udbredt ting. Der er altså et stort overlap imellem vidt forskellige mennesker, som kan kaldes for ?træning?: en stor del af befolkningen går op i træning.

Men når vi dykker ned i hvad ordet ?træning? helt præcist dækker over, så begynder vi at kunne se forskellene. Hvis du besøger et vilkårligt træningscenter, så vil du kunne se en helt masse mennesker, der alle er mødt op for at træne. Men tager du en snak med dem hver især, så vil du hurtigt finde ud af, at de ikke alle træner af den samme grund. Der er altså et overlap i deres valg af værktøj (træning) men ikke nødvendigvis i det mål, de ønsker at opnå med det.

Nogle mennesker træner fordi de gerne vil tabe nogle kilo. Der er mange sundhedsmæssige udfordringer ved at være overvægtig, og det giver derfor ganske god mening, at folk har et mål om at tabe sig. Der er mange måder at arbejde sig imod det mål på, og træning er en af dem.

Men der er også folk der træner uden at have et mål om, at tabe sig. Nogle af dem er der i stedet for at bygge store muskler. En bodybuilder ønsker ofte at øge sin vægt igennem træningen: muskler vejer mere end fedt, så øget muskelmasse vil typisk betyde en forøget kropsvægt. To forskellige mennesker benytter altså træning til at opnå to modsatte mål. Den ene ønsker at veje mindre: den anden ønsker at veje mere.

Deres træningsprogram kan i princippet være det samme: forskellen ligger typisk i den mad de spiser. En person der ønsker at tabe sig vil spise en diæt, der har et lavt antal kalorier, mens en bodybuilder typisk vil spise rigeligt med kalorier.

Men her kommer vi så til en interessant pointe: hvis der var en måde, hvor man både kunne tabe fedt og bygge muskler samtidig, så kunne de to personer med forskellige mål reelt følge nøjagtigt den samme strategi. Ville det ikke være smart? Personen der ønsker at tabe sig vil ikke alene veje mindre, men også opnå en flot fysik. Bodybuilderen vil ikke bare blive stærkere, men også have muskler der ikke er gemt bag et lag unødigt fedt.

Det gode er, at der faktisk er sådan en gylden middelvej, som kan bruges i begge tilfælde. Tricket er simpelt: du skal blot faste 16 timer om dagen, og klare din træning på tom mave om morgenen. Ved at træne på tom mave, så tvinger du kroppen til at hente energien fra dine fedtdepoter. Du brænder altså fedt af mens du træner. Efter træning går du fortsat rundt på tom mave ind til det bliver eftermiddag, og i al den tid, er din krop stadig sulten på energi, og bliver altså ved med at forbrænde fedt.

Frygten for en bodybuilder er typisk, at kroppen måske kunne finde på at brænde musklerne af, i dens sult efter energi. Det kan dog let løses ved at indtage bcaa lige før træningen. BCAA giver din krop de amino-syrer den har brug for, for at vedligeholde og reparere dine muskler, uden at tilføre nogen kalorier. På den måde kan du altså styrke dine muskler samtidig med, at du brænder fedt af.