Bibliotekerne i Danmark har samlet set adgang til over 10 millioner bøger. Og det er altså både fysiske og digitale bøger. Men det er ikke kun bøger, du har adgang til. Du kan også læse aviser, magasiner og tegneserier. Og det er helt gratis.

Vores favorit ebøger

Det kan være svært at vælge hvilken bog man skal læse næste gang og derfor har vi lavet en liste over vores favorit ebøger.
Den første bog er Women Don?T Owe You Pretty Den første bog er Women Don?T Owe You Pretty af Florence Given.
Den anden bog er The Gift of Our Wounds af Yara Rodrigues Farias.
Den tredje bog er A Work in Progress af Rene Redzepi.
Den fjerde bog er The World’s Worst Children 2 af David Walliams.
Den femte bog er Fantastic Beasts and Where to Find Them af J.K. Rowling.
Fælles for dem alle er, at de kan findes på eReolen.

Sådan får du adgang

For at få adgang til bibliotekernes store samling af bøger, skal du have et bibliotekskort. Det får du ved at tilmelde dig et af de mange biblioteker i landet. Du kan tilmelde dig online på bibliotekernes hjemmeside.
Hvis du ikke bor i Danmark, kan du også få et adgangskort til bibliotekerne. Det kræver dog, at du kan fremvise en gyldig adresse i Danmark.

Sådan bruger du adgangen

Når du har fået et adgangskort, kan du logge ind på bibliotekernes hjemmeside og søge efter bøger. Du kan også låne bøger via eReolen og eReolen GO. Det er en digital platform, der giver adgang til e-bøger og lydbøger.
Det kræver dog, at du har et abonnement til eReolen eller eReolen GO. Du kan tilmelde dig eReolen på bibliotekernes hjemmeside.

Sådan returnerer du bøgerne

Når du er færdig med at læse en bog, kan du returnere den på et af bibliotekerne i Danmark. Du kan også returnere den via posten.

Hvad siger andre om eReolen

Først vil jeg sige, at jeg er meget glad for eReolen. Jeg bruger den meget, og jeg bruger den ofte. Jeg bruger den til at låne bøger og lydbøger.
Man skal starte med at få et medlemskort hos ens bibliotek. Det koster ikke noget, men det er nødvendigt for at låne bøger.
Jeg har lånt bøger fra eReolen i flere år, og jeg synes, at det er rigtig godt. Jeg synes, at eReolen er rigtig god til børn. Der er mange bøger til børn, og de er lette at læse.
Jeg synes også, at eReolen er god til voksne. Der er mange voksenbøger og mange lydbøger.
Den eneste ulempe ved eReolen er, at man ikke kan se bøgerne før man låner dem. Jeg synes, at det er en ulempe, fordi der er mange bøger, som man ikke vil låne, hvis man kunne se dem først.