Vin er en af de mest populære drikkevarer i verden, og der er mange, der nyder et glas vin til maden eller til en hyggelig aften med vennerne. Men hvor mange glas er der egentlig i en flaske vin?
Det er ikke så enkelt et spørgsmål at svare på, da det afhænger af, hvor stor flaske vinen kommer i. De almindelige flaske størrelser er 0,75 liter, 1 liter og 1,5 liter. Men der findes også magnum flaske på 1,5 liter og double magnum flaske på 3 liter.
Hvis vi tager udgangspunkt i en almindelig flaske på 0,75 liter, så er der cirka 5 glas vin i en sådan flaske. En magnum flaske indeholder derimod cirka 10 glas vin.
Det er selvfølgelig ikke en fast regel, at der er helt præcist 5 eller 10 glas i de forskellige flaske størrelser. Det afhænger blandt andet af, hvor meget vin der er i flaske, og hvor meget luft der er i flaske. Men det kan give dig et overslag over, hvor mange glas der er i en flaske vin.
Hvis du skal have fat i en god flaske vin, så kan du med fordel tage et kig på Chateauneuf du Pape. Det er en af de mest kendte og elskede vine, og den har en intens smag af røde frugter.

Hvor meget vin må man drikke på en uge?

Hvis du drikker meget vin og også har andre alkoholholdige drikkevarer, så skal du være ekstra opmærksom på at holde øje med, hvor meget du drikker. Du bør ikke drikke mere end 14 genstande om ugen, hvis du er kvinde. Hvis du er mand, så bør du ikke drikke mere end 21 genstande om ugen.
Hvis du drikker meget vin, så kan det være svært at overskue, hvor meget du egentlig drikker. Her kan det være en god idé at holde en vinlogbog, hvor du kan føre regnskab over, hvilke vine du drikker. På den måde kan du holde øje med, hvor meget du drikker og også holde styr på, hvilke vine du kan lide.
Det kan også være en god idé at skrive ned, hvad du spiser til vinen, så du kan se, om der er nogle retter, der passer bedre til bestemte vine. Det kan også igen være en god idé at skrive ned, hvad du synes om vinen, så du kan se senere, hvilke vine du er mest glad for.