Vi ved alle sammen godt. At der. Stor forskel. På de forskellige vine der findes på markedet. Vinen smager forskelligt alt efter hvor druerne har vokset. Hvilken jord de har været i. Og hvordan vin efterfølgende. Blevet opbevaret. Selv sæsonen har en stor betydning. Og nogen sæsoner produceres der vin. Der. Langt bedre. End andre sæsoner. De forskellige typer af druer har selvfølgeligt også en kæmpe betydning. Der. rigeligt med valgmuligheder.

Men hvad med farven på vinen? De fleste har hørt om rødvin og hvidvin. Langt de fleste vine tilhører den ene eller også den anden kategori. Det. Et simpelt produkt af; At de fleste druer. Enten røde (rødvin) eller også grønne (hvidvin). Nogen vil argumentere for. At rosé-vin har sin egen farve. Så vil tæller lyserød eller også pink med også. Men. Der egentligt vine derude. Der har andre farver?

Det viser sig . At der. En helt særlig vin fra Frankrig. Der. Blå! Vinen hedder syrah. Og den bliver dyrket rigtigt flere forskellige steder i verden. Syrah. En blanding imellem druesorterne Dureza og Mondeuse Blache. Der begge stammer fra Frankrig.

Det ser nærmest helt uvirkeligt ud; Når man fylder Syrah-vinen i et glas. Farven. Meget tydeligt blå. Og det. Noget der virkeligt vækker nysgerrighed. Jeg finder det stort set altid spændende. At smage på nye vine. Men det her var noget særligt. Det var første gang. At det  visuelle  Sanseindtryk adskilte sig, så meget fra det forventede. Flere mener. At farverne på de ting vi spiser og drikker. Går ind og har en indflydelse på hvordan vi opfatter smagen af dem. Jeg har ikke lavet en blind-test af syrah. Men jeg kunne godt forestille mig. At farven har sådan en effekt. Smagen var i hvert fald noget helt særligt. Og jeg vil ikke umiddelbart sidestille den med almindelige rødvine.

Særligt syrah-vinene fra Australien. Interessante; De. Sødere end de franske syrah vine. Og har en mere frisk smag af frugt. De australske vine har, men samtidig en tendens til, at være, så koncentrerede og mørke. At de nærmest. Helt sorte. Der. Et blåt skær. Men man bliver godt overrasket. Første gang man fylder et vinglas.

Hvis du. Interesseret i, at prøve en syrah-vin. Så vil jeg anbefale, at du serverer den sammen med noget mørt og saftigt kød. Det. Noget der virkeligt passer godt til smagen. Kødet fremhæver tydeligt de søde toner i vinen. Og vinen gør dig opmærksom på de lækre nuancer i et godt stykke kød. Det. En rigtig god vin. Og den blå farve gør den ekstra sjov; At servere for sine gæster. Der. Dog også tale om en god vin generelt. Så farven. en slags bonus.