Hvis dit hus skal sælges, kan man let få bestilt en tilstandsrapport. Rapporten er en skriftlig vurdering af boligen. Den vurderes på tilstanden. Der er ikke noget krav om at få lavet en tilstandsrapport. Dog kan det være en god ide. Ved hjælp af en ?Tilstandsrapport til hus? undgår man at stå til ansvar for fejl i boligen i op til 10 år efter salg.

Tilstandsrapport til hus kan man nemt finde hjælp til på internettet. Man kan faktisk bestille en med det samme. Man skal blot udfylde nogle informationer omkring henvendelsen af tjek af boligen. Indenfor 24 timer bliver man kontaktet med et tilbud. Hvis man har svært ved at finde rundt på tasterne, kan man også ringe ind. Så kan man for eksempel få en Tilstandsrapport til hus.

Tilstandsrapport til hus og proces

Når boligen vurderes, sammenlignes dens tilstand med andre lignende boligtyper. Alt bliver grundigt beskrevet. Alle synlige fejl og mangler dokumenteres. Der skrives dog primært om skader, som er med til at gøre, at husets værdi falder eller bliver dårlig. Når køberen kender mangler på forhånd, når handlen går igennem, slipper man som sælger for at stå med ansvaret for disse.

Processen ved bestilling af en Tilstandsrapport til hus er følgende:

  • Udfyld kontaktformular online eller ring til en lokal afdeling
  • Vurderingen af boligens tilstand sker på boligens adresse
  • Rapport udarbejdes, man modtager den allerede inden for 48 timer
  • Boligen kan trygt videresælges til ny ejer

Andre muligheder

Hvis man ikke helt føler, at det er nok mere bare et tjek på skader, findes der andre gode muligheder. Udover tjek af skader kan el-teknikere gå gennem ejendommen for at se, om elinstallationerne i hjemmet er i orden. Energiforbruget kan derved også tjekkes igennem. Man kan få mange gode forslag til forbedringer af disse.

Hvis man ønsker at alle elementerne tjekkes igennem, kan man bestille en pakkeløsning. Her indgår både tilstandsrapport til hus, el-eftersyn og energimærke. Ved at vælge alle ting i én pakke skaber rigtig stor tryghed mellem køber og sælger. Man sparer både tid og penge, ved at vælge pakkeløsningen.