Hvis du ikk egiver dit hjem et personligt præg, kan man så reelt kalde det for et ?hjem?? Hvis du bare er flyttet ind, og ikke har ændret på det mindste, hvor hjemlig en atmosfære kan man så lige forvente? For mig at se, så er sådan et urørt hjem ikke meget anderledes end et hotel-værelse. Man kan fint bo der, og alle ens praktiske behov kan være dækket ganske fint. Det er bare som om, at der mangler et eller andet. Der er en form for uro i kroppen, der bare ikke rigtigt er til at slippe af med.

Det er kun når man virkeligt føler sig hjemme, at denne uro forsvinder. Jeg tror det er en eller anden form for helt basalt instinkt i os mennesker. Vores hjem er det sted, hvor vi er i fuld kontrol. Det er stedet vi kan tillade os at sænke paraderne og slappe helt af. Måden vi genkender vores hjem på er, at det fungerer som en slags spejl for vores personlighed. Vores omgivelser matcher på et eller andet plan vores indre. Hjemmet er altså en slags forlængelse af ens eget væsen: og det er derfor, vi kan føle os så afslappede og godt tilpas i hjemmet.

Sætter man ikke et personligt præg på sit hjem, så er det bare en bolig. Det er bare et sted du bor: ikke et sted, du føler dig hjemme. Du vil blive ved med at have denne indre uro, og det er noget der vil farve din hverdag. Du vil føle dig mere udmattet, og det vil være svært for dig, at komme af med angst og uro. Det er ikke særligt heldigt, og det er absolut ikke holdbart på lang sigt.

Heldigvis er det slet ikke så svært, at give dit hjem noget personlighed. Du behøver ikke at være uddannet indretningsarkitekt, eller være født med en masse kreative gener, for at kunne gøre det. Det handler egentligt bare om, at komme i kontakt med dig selv. Det hele handler om intuition. Det betyder også, at du ikke behøver at planlægge din indretning som sådan. Bare gå i gang, og mærk efter, om du kan lide forandringerne. Prøv en masse forskellige ting, og lad din mavefornemmelse guide dig.

En af de hurtigste måder virkeligt at give dit hjem personlighed på, er ved at benytte noget kalkmaling. Kalkmalingen giver nemlig et rimeligt råt og industrielt udseende, der tydeligt adskiller sig fra det sjæleløse hotelværelse. Det skriger så meget af personlighed, at du ikke engang behøver at flytte rundt på møblerne, for at føle dig hjemme.

Kalkmaling er samtidig noget du kan bruge overalt. Du kan male væggene, hvis det er det, du har lyst til. Du kan dog også male dit loft eller endda dine møbler. Prøv dig frem, og se hvad der giver mening for dig.