Det er meget forskelligt hvordan folk griber shopping an. For nogle falder det dem ganske naturligt, og de går nærmest i trance når de træder ind i en tøjbutik. Deres sanser skærpes, og de går fra hylde til hylde med en ekstrem fokus. De stopper med at tale til sig selv: tankerne er mere abstrakte, og det er næsten som om, at arme og ben bevæger sig helt og aldeles automatisk. De kan mærke om noget tøj er rigtigt for dem eller ej, og føler et enormt overskud af energi. De kan bruge flere timer på at shoppe, prøve de forskellige muligheder på, og til sidst vælge det, de bedst kan lide.

For andre virker det tværtimod som en uoverskuelig opgave. De har ikke den store intuition når det kommer til mode, og det gør shopping til hårdt arbejde. Når de træder ind i tøjbutikken så føler de sig overvældede. Der er meget forskelligt tøj at vælge imellem, og hvor skal man lige starte? Hvis de kigger på en t-shirt eller et par bukser, så går der massevis af tanker igennem hovedet på dem. Noget tøj siger dem ikke det helt store – men gør tøj nogensinde det? Andet ser da okay flot ud, når det hænger der på en bøjle, men vil det nu også se godt ud, når man får det på? Hver eneste skridt i processen er fyldt med usikkerhed og uafklarede spørgsmål. Hver gang man vælger noget tøj, så føles det mere som gambling eller et spil dart: man aner ikke, om man vælger ”rigtigt” eller ej. Selv når man står foran spejlet ude i prøverummet er man ikke helt sikker. Det ser vel fint ud?

Er man i den sidste kategori, så undgår man så vidt muligt, at tage på shoppingtur. Man kan selvfølgeligt ikke helt slippe udenom, da vi alle har brug for tøj. Men det er absolut ikke noget man nyder, og man vil bare gerne have det overstået hurtigst muligt. Samtidig vil man dog gerne føle, at man brugte sine penge på fornuftig vis, og at man har valgt bare nogenlunde rigtigt. Hvordan klarer man lige den?

Det er selvfølgeligt forskelligt, alt efter hvad man har brug for at købe. Når det kommer til jakker, så har jeg dog en rigtig god tommelfingerregel. Den rigtige jakke skal nemlig give dig samme mavefornemmelse, som når du møder en rigtig god gammel ven. Du skal føle en indre ro og varme. Når du tager jakken på, så skal det føles som et kram fra denne gamle ven, der får dig til at føle dig fuldt ud genkendt og accepteret.

Det lyder måske som en overdreven metafor, men det er faktisk nøjagtigt sådan jeg har det, når jeg tager min Moncler jakke på om morgenen. For mig er det som om, at jakken har en personlighed, og at den er kompatibel med hvem jeg er som menneske. Åben dig selv op for den slags følelser og oplevelser, og du vil opdage en helt ny intuition, som kan guide dig til at købe tøj fremover.