Det er kæmpe ting at skulle holde barnedåb for sit lille nyfødte barn, og det er lige meget, om det er første eller sjette gang! Der er noget stort og vidunderligt over den kirkelige ceremoni, og så er det ikke mindst babys første rigtige store fest. Det er en dag, der kun er tilegnet det lille nye skud på stammen, og så er det jo klart, at forældrene gerne vil gøre dagen til noget helt specielt og mindeværdigt. Nogle gør sig allerede tanker og overvejelserne om dagen under graviditeten, mens andre måske knap nok kan overskue at booke en tid i kirken. Bare rolig ? lige meget hvilken type du er, skal du nok nå det hele. Er der noget, du er i tvivl om, ønsker du gode råd, eller er du blot på udkig efter noget inspiration til dine allerede eksisterende planer, skal du bestemt læse med her. Her finder du nemlig en masse samlet information omkring barnedåb, som er værd at have med i baghovedet, når du planlægger den store fest.

Den første store fest for den lille ny

Dagen er kommet, og det er den store dag for jeres lille datter eller søn. Er der nu styr på det hele? Der er meget, der skal planlægges til sådan en stor dag, og med en lille ny, der samtidig skal passes i hverdagen, kan det være svært at nå det hele og bevare overblikket! Lad os starte med det helt basale. Kirken og datoen for selve barnedåben. Det foregår helt lavpraktisk ved, at du ringer ned til den kirke, som ligger i det sogn, som barnet tilhører. Når datoen er booket, skal i og barnet senere ned og have en lille samtale med præsten omkring jeres forventninger til dåben. Derudover skal i også have styr på faddere, og hvem der skal holde barnet, når det skal have vand i håret. Disse navne skal nemlig indberettes på forhånd og mindst 5 uger før dåben.

Har i ikke plads derhjemme, skal i finde ud af, hvor i vil holde selve dåbsfesten. Eksempler kunne være en café i nærheden, spejderhytte, en hyggelig kro, en restaurant, forsamlingshus, m.m. Holder i dåben derhjemme, er det godt givet ud at bestille maden ude fra, så i undgår så meget arbejde selv som muligt.

Og nu til det sjove: ønskelisten! Tænk lidt ud af boksen og ønsk jer personlige ting til baby, som i vil kunne huske fremover. Fx en personlig plakat. En personlig plakat vil minde jer om den store dag, og en personlig plakat vil være så hyggelig at have hængende på børneværelset. En personlig plakat kan se ud på mange måder, og det er kun fantasien, der sætter grænser.

Har i tradition for en dåbskjole i familien, der går igen? Der er ikke noget mere hyggeligt end en dåbskjole, som samtlige generationer har haft på.

En barnedåb skal markeres, og derfor er det med at gå all-in på pynt. Er du ikke til det klassiske lyserøde eller blå, kan du også sagtens gå med mere neutrale farver!