Når det kommer til at være produktiv, så findes der rigtigt mange forskellige teknikker og metoder derude. Vi vil alle gerne have mest mulig ud af vores tid og energi, og det er derfor helt naturligt, at vi efterspørger måder at opnå forøget produktivitet på. Det er da også noget man kan se på markedet for bøger: aldrig før har bøger om selvhjælp og produktivitet været større.

Men det kan godt betale sig at stoppe op, og kigge lidt kritisk på tingene. Kan det virkeligt passe, at folk finder på nye og bedre måder at øge produktiviteten på år efter år? Der kommer jo konstant nye bøger om emnet. Der er reklamer for bøger og kurser, der alle lover en eller anden ny unik tilgang, som vil tidoble hvor meget arbejde du kan klare på en dag, en uge eller en måned. Virker det ikke lidt underligt?

Prøv at tænke over det: hvis alle disse bøger indeholdt unikke metoder til at fordoble din produktivitet, så burde du kunne være 128 gange mere effektiv ved blot at læse 8 bøger og implementere alle 8 forskellige teknikker i dit liv! Det giver ikke nogen mening. Hvis man læser de forskellige bøger, og sammenligner dem bare en smule, så finder man hurtigt ud af, at der sjældent er noget nyt under solen. Stort set alle bøger om produktivitet peger tilbage på de samme velafprøvede teknikker, som mennesker har benyttet sig af i årevis. Det bliver bare forklaret på en ny og farverig måde, og bliver givet et eller andet catchy navn. Men i bund og grund er det de samme principper der går igen.

Jeg har derfor opgivet bøgerne, og har i stedet valgt at se, hvordan jeg kan tage de velafprøvede teknikker og gøre dem endnu stærkere. Alle ved for eksempel at en kalender er et absolut uundværligt værktøj til folk, der gerne vil være produktive. Uanset om det er en digital eller en fysisk kalender, så er den uundværlig til at bevare overblikket og planlægge fremtiden.

Men hvordan forbedrer man lige en kalender? Jeg tænkte lidt over det, og nåede frem til, at en kalender ikke har plads til forbedringer som sådan. Men måske man kunne tage dette geniale produktivitetsværktøj og øge mængden af dem? Hvis én kalender gør dig mere produktiv, er det så ikke muligt, at 2 kalendere ville kunne gøre endnu mere for dig? Jeg prøvede det af, og begyndte ligeså stille at tilføje flere og flere kalendere til mit liv. I dag er jeg sikker på, at 5 forskellige kalendere er vejen frem.

Jeg har en dagskalender der indeholder en detaljeret beskrivelse af mine planer for i dag. Jeg tager løbende noter på den, og den er samlingspunktet for mine tanker. Mine planer for ugen er skrevet ned i punktform i min ugekalender, som er meget konkret og overskuelig. Mine overordnede mål er skrevet ned i min Kalender 2021 årskalender, hvor jeg typisk inddeler året i forskellige temaer eller fokusområder. Den fjerde kalender er udelukkende til ting, der har med mit studie at gøre: hjemmearbejde, deadlines, eksamener og så videre. Min sidste kalender er familiekalenderen, der er en fælles kalender vi bruger herhjemme, så vi har et nogenlunde overblik over hvad hinanden laver.